Sewa Kereta di Melaka – Tips

TIPS SEWA KERETA DI MELAKA

ASSALAMUALAIKUM, Sewa kereta di Melaka adalah servis yang aktif di Malaysia, jika anda baru dalam menggunakan servis ini, baca tips ini untuk menyenangkan urusan anda:

Tips dari Kereta Sewa Melaka

-Bayar tempahan terlebih dahulu selalunya bermakna kos sewa murah.  Walau bagaimanapun, tempahan anda tidak boleh dibatalkan. Anda masih boleh menukar tarikh pickup tetapi membatalkan tempahan dan juga bermaksud bayaran tempahan awal tidak dipulangkan.

-Semak bahawa tidak ada had kepada bilangan kilometer dengan syarikat sewa kereta di Melaka.  Syarikat sewa kereta popular biasanya menawarkan kilometer percuma tanpa had.  Kami juga menawarkan sewa kereta tanpa had kilometer.

 -semak kereta sewa bagi kerosakan ketika mengambil kereta.  Berjalan mengelilingi kereta dan meninggalkan rekod mengenai kerosakan yang sudah ada di atas kereta. juga melakukan ini apabila pulang kereta.  Jika perlu, mengambil gambar sebelum dan selepas menggunanya.  Ambil masa anda. Ia adalah lebih sukar selepas itu untuk membuktikan kerosakkan itu sudah ada jika ia tidak direkodkan semasa mendaftar awal.

-Jika anda perlu kembalikan kereta dengan tangki penuh, guna stesen minyak yang berhampiran dengan tempat ambil kereta sewa.

-Apabila mengambil kereta sewa, kadang-kadang masih ada ruang untuk berunding.  Anda mungkin boleh runding untuk mendapatkan upgrade murah bagi model yang lebih besar dan lebih baik.
-Jika kereta sewa dihantar ke hotel anda, pastikan kereta itu diletakkan di garaj tempat letak kereta di hotel, biasanya percuma untuk tetamu hotel.

-Pastikan anda mempunyai wang tunai kecil bersedia di dalam kereta anda, jadi ia adalah mudah untuk membayar di plaza tol.

-Jangan meninggalkan tingkap anda terbuka apabila meletakkan kereta sewa anda.  Anda tidak mahu untuk kehilangan barang anda.

Harap ini membantu!

Contact us

Batu Berendam : 019-7811 444

Ayer Keroh : 019-2554 222

sewa kereta di melaka